Út a boldogsághoz...

Egy interaktív blog az önfejlesztésért és a boldogságért.

Archívum

Az első lépések

2012.07.26. 13:58 Sziddharta herceg

Egy 24 éves romantikus, álmodozó férfi vagyok. Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy az itt felmerülő témák és kérdések segítségével egyre jobban megismerjem önmagam, és ezáltal a boldogság ösvényére léphessek.

Nem vagyok sem szakember, sem semmilyen szektának a tagja :) Ezt a blogot kifejezetten önmagamért kezdtem el írni, és úgy gondoltam talán segíteni tudok másoknak, akik szintén boldogtalanok, reményvesztettek. Legyen szó párkapcsolatról, munkáról, tanulásról, magánéletről.

A cél:

Más emberekkel is megosztani a gondolataimat, esetleg véleményt cserélni velük. És örülnék, ha a magamfajta elveszett lelkeket ráébreszteném arra, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy boldogtalanul éljünk le egy napot is.
 Talán elcsépelt mondás, de nagyon találó: ha az élet megkínál citrommal, csinálj belőle limonádét. :)

A gondolkodásunknak kulcsszerepe van a boldogság megtalálásában, hiszen egy helyzetet megélhetünk pokolként és paradicsomként is, minden csak a felfogásunktól függ.

A módszer:

Elméletem szerint, ha pozitív dolgokról írok bejegyzéseket a gondolkodásom is pozitív irányba fog változni, mert a jó bevonzza a jót.
És érezhetően más egy olyan ember kisugárzása, akinek pozitív a hozzáállása az élethez, mint egy olyannak, aki negatív attitűddel teszi mindezt :)

Megpróbálom megválaszolni a kérdéseimet, és személyes példákkal prezentálni egy-egy gondolatot.

A blogomat akár interaktív módon is nyomon követhetitek, hogy ti is megválaszoljátok a saját kérdéseiteket. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utaboldogsaghoz.blog.hu/api/trackback/id/tr524679619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása