Út a boldogsághoz...

Egy interaktív blog az önfejlesztésért és a boldogságért.

Archívum

Önbizalom a hétköznapokban

2012.07.26. 17:14 Sziddharta herceg

Bejegyzésemben nem az önbizalom fontosságát szeretném leírni, hiszen ezzel mindannyian tisztában vagyunk :)

Inkább csak arra szeretnék rámutatni, hogy az önbizalom hogyan válik a hétköznapjaink szerves részévé. A nap minden egyes percében jelek tucatjait küldjük a külvilág felé, olyan jeleket, amiket nem tudunk befolyásolni, sőt még talán körülírni sem tudnánk. Ezt hívják kisugárzásnak - milyen találó elnevezés ;)

Hogyan szerezzünk önbizalmat? Úgy vélem ez nem egy olyan jellegű kérdés, mint az, hogy hogyan legyen 50es bicepszünk... egyrészt maga az izom nem önbizalmat ad, de erről majd egy másik bejegyzésemben írok.

Az önbizalmat nem lehet rendszerességgel elérni, (mint az izomnövekedést, ott csak ki kell számolni a napi tápanyagszükségletet, és hozzá rendszeresen edzeni kell.) önbizalmat nem tudsz "növeszteni". Az sem működik, hogy beállsz a tükör elé, és minden reggel elmondod magadnak, hogy szép vagy, okos vagy stb.

Ez egy hosszú folyamat, melynek során alapos önvizsgálatot kell tartanod. És akarnod kell a változást.

A későbbiekben megpróbálok arról írni, hogy milyen úton érdemes elindulni az önbizalom növelés felé :)

De előtte írnom kell az önvizsgálatról, és szerintem egy személyes példán keresztül be is mutatom, hogy ez nálam hogyan zajlott le. Hiszen ez az alap, amire később építkezhetünk :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utaboldogsaghoz.blog.hu/api/trackback/id/tr784680051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása